Bilder

Hello folks!! Har inte orkat blogga på ett tag nu. I tisdags firade vi Hedvigs födelsedag!! Jag gick dit med present och "tårta" på morgonen, sen gick vi och åt frukost i solen på en uteservering här i krokarna. På kvällen hade vi bjudit hem några på förfest hos mig, sen dro alla till SOHO och sen skulle vi på en vårfest (Frülingsparty) men vi drog hem istället.


Früshtuck in der Sonne



Ein geshänk


Pose


Hedvig och min granne Lisa


På väg in



Mojitos!! 2 var på en gång hähä


Tysklands flagga

Dags att väcka Hedvig


Update

Hello folks! Livet rullar på här borta i Mannheim. Det är soligt och fint om dagarna ocg vi har börjat TRÄNA! Vi gick på ett 1,5 h pass i förrigår och har kört powerwalks längst med floden Rhen.


På tisdag fyller Hedvig år så det ska firas!!! Vi ska äta tårta och dricka vin här hos mig, sen är vi ett gäng som drar till SOHO och dansar gärnet! 


Min nya blomma!

Praktik!!

YES! Fick mail från min praktik som jag sökt till nästa termin och jag är välkommen där!!!!!!!! WHOOO HOO! Imorgon ska detta firas!!!!!

Birdies

Igår tog vi en powerwalk på morgonen innan skolan ocg gick ner mot Stranbaden och åt frukostbuffé på uteserveringen. Vi snodde med oss bröd till alla fina fåglar som simmar brevid vårt prommenad stråk.




Bästa låten!!!



Den här låten är så jävla bäst och den spelas på SOHO. Eftersom det här landet har SPÄRRAT youtube som en jäkla diktatur så måste man alltid skriva "lyrics" eller "live" för att kunna spela den på youtube och lura systemet. Ni kan ju lyssna på den vanliga. Bam bam King Charles

Güten morgen


Sig mjao


Früling

Tjenna. Idag börjar den tyska våren enligt vår tyskalärare. Det är varm s det stämmer nog säkert, hoppas bara att vi inte får ett bakslag nu när vi lyckats få bikiniränder.


Vilda påskliljor!


Hedvig handlar frukt på vår lokala marknad




Vet nån vad det här är för grönsak? Dom stora menar jag alltså.

ZOO

I lördags gjorde vi en liten utflykt till staden Hiedelberg och gick på zoo!


Hedvig är snart helt övertygad som öldrickare!! Spitze!!


Slitna björnar


Vilda storkar


Vandrande pinnar


Donkey


HAHA! Vi köpte pellets som vi matade getterna med och den här gravida geten blev inte glad på Hedvig när hon inte fick allt. Hedvig blev livrädd och sprang ut :P


King kong


Trött lejon


SOHO ikväll??



Ikväll blire kanske SOHO igen fast dock på deras "Boogaloo"-tema. Vi har vår första lektion vid tretiden imorgon så vi kan unna oss det. Dessutom är bartendern den enda Hedvig kan tänka sig i hela Mannheim så det är bara å lyda haha. Närå ;P

Groda

Denna lilla herre hoppade i gräset brevid trottoare igårkväll.




Sol





Igår var vi flitiga studenter och tog med oss picknick och TYSKABÖCKER ner till vårt strandbad och satt där och solade och pluggade. Det var 20°C i skuggan så vi blev lite bruna. Wunderbart helt enkelt.


Nu ska vi strax iväg på en loppmarknad som Hedvig har laddat för i en vecka så jag hoppas att den är bra nu så hon inte blir besviken haha.

TGIF

Solen skiner och det är varmt så nu blir det först tyskalektion och sedan sooolaaaa!! Thank God It´s Friday!!!

School

Idag hade vi första rikitga lektionen utöver tyska! Den verkar var mycket rolig och intressant. Kursen heter "Comparing social welfare in Germany and Sweden" och gubben som var lärare var helt underbar. En riktig Sverigeentusiast som var så himla engagerad! De tyska studenterna var också jättetrevliga allihopa. Det kommer nog bli en trevlig kurs tror jag. Läraren ville att vi skulle dels besöka staden Speyer och slottet i Mannheim men eftersom vi gjorde det på välkomstdagarna så sa han att vi istället kanske kunde besöka en vinodling och gå guidad tur.

 


IKEA

Idag var vi på IKEA för att äta köttbullar och annat viktigt :)


Deras korv har lite annat pålägg haha


Och självklart en flagga i köttbullarna!


Många saker var faktiskt dyrare i Tyskland än det är på IKEA hemma. Annars är allt annat mycket billigare!



Innan vi hade kommit till IKEA satt vi och väntade på en buss men det var förseningar. Plötsligt kommer en ersättningstaxi och ska sjutsa oss gratis dit vi ska. Det var bara att klämma in sig, Jag och Hedvig med en tant i mitten, två bakom och en jättegammal gubbe i fram!


I Taxin


Taxin

Nya till min samling


Utflykter

I helgen har det varit välkomastdagar för alla internationella studenter. Vi har bl.a besökt slottet i Mannheim och en annan stad som heter Speyer.



En kille som hette Mozart ville vara med i en mycket fin orkester som fanns här i Mannheim men han nekades pga sitt barnsliga beteende. Tror han klarade sig rätt bra med sin karriär ändå.



En stor kyrka i Mannheim.



Slottet i Mannheim som numera används som universitet. Tyvärr enbart för de fina ekonomerna och inte för socialarbetarpatrasket ;)



Här var vi idag. Den kallaste dagen på hela vår vistelse. Det var iaf i staden Speyer som ligger 20 min härifrån. På bilden syns klocktornet som vi senare fick gå upp i.



Kyrkan i Speyer. Fanns tusen intressata historier kring den...


Vår guide för dagen. Här visar han med linjal hur gammal staden Speyer var. Den grundades officiellt 10 år före kristus men det fanns spår som ledde ända bak till stenåldern.


Utsikten från klocktornet


Puss på er!

Rhen







Igår var vi duktiga och powerwalkade längst med floden Rhen. Som belöning tog vi varsitt glas vin vid änden av prommenadstråket hehe

Matkoma

Efter den sjukaste tyska lektionen jag någonsin har varit på var vi så trötta både fysiskt och psykiskt så vi var tvunga att sova ett tag och sedan gå ut och handla massa godis och mat. Maten är sjukt bilig här och affärerna har så roliga och spejsade saker! Handlade massor och fick endast betala 19 €!



Vårt godis till filmmyset!

Godnatt!

Min ena tyskalärare:


Smoke

Man får röka på klubbarna här! Sjukt äckligt för nu märkte jag att min ena tjocktröja som jag hade igår stinker rök!!! :( Buhuu! Det är också massa reklam på Marlboro precis överallt. Jaja, nu måste jag tvätta min stinkande tröja och dessutom kostar det pengar att tvätta, typ 2.5 € och man kan inte boka så det gäller att vässa armbågarna haha. Hedvig trivs dock som fisken i vattnet när hon slipper springa ut och röka :P


All night looong

Igårkväll drog vi in til stan för att äta Kebab. Det finns ett helt kvarter här där allting är turkiskt. Massa olika kebabställen och andra restauranger. Det var svingott! EFter det drog vi till vårt stammisställe SOHO och drack asgoda mojitos för 3, 5 € (happyhour) och spela plockepinn. EFter en stund blev det faktiskt drag så vi dansa gärnet med några töntar som vi ska para ihop en anna tjej med från Sverige haha. På vägen hem träffa vi en göteborrrrrggaareee och han var också här och pluggade. Världen är så sjukt liten ibland, denna stad är rätt otippad!

Nu ska vi iväg och öppna bankkonto och efter det blir det tyskalektion!





Hiedelberg


Ca 15 minuter härifrån med spårvagn ligger en liten stad som heter Hiedelberg. Alla pratar väldigt mycket om den så vi ska förmodligen åka dit nån dag och kolla in den. Den ser så mysig ut!!!!!!

Wie heisst du?

Idga var första lektionen. Det var totalt 7 pers i klassen och vi fick lära oss att räkna till 10 typ och presentera oss osv... Det var ganska svårt att fatta alla verb och annat grammatiskt skit eftersom jag knappt kan reglerna i svenskan!
Sen drog vi till stan och åt och fixade böckerna. Ikväll ere tyskaplugg och middag @ my place!

Back to school!

Idag är första skoldagen. Det är tyska som står på schemat men varken jag eller Hedvig har 1. fixat böckerna eller 2. fixat skrivblock. Hoppas att det är ok iaf. Återkommer med rapport efteråt.

Das gehäuse


Typ såhär ser många hus ut här i Mannheim! Lite mysigt är det och det påminner om Gbg lite tycket jag för det åker spårvagnar kors och tvärs

Bier!

Denna lilla butik ligger hyfsat nära skolan. Tråkigt!

Schitzel!!

I torsdags var vi med våran "picker upper" och fixade terminskort till buss och tåg som vi fick gratis eftersom vi var "utlänningar" haha! Asnice.
Efter det drog vi till ett ställe som heter Café Vienna. Sjukt bra ställe!! Det är tydligen ett studenhak och är därför mycket billigt. Käkade en Schnitzel med pommes och cola fr typ 5 €. Dvs under 50 svenska kr.

SOHO



I fredags var vi på en klubb som spelade indie rock!!!!! The strokes, Jamie T, Mando och alla andra bra! Det var sjukt billigt också, 5 € i inträde och öppet till 5! Vi planerar att bli kompisar med DJ:sarna så att man får fram sina låtönskemål lite snabbare!


God morgon!

Fb och mailen funkar fortfarande inte. Blir galen!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS!

Varken Facebook, hotmail eller blogger funkar just nu... Jag undrar om det är nån form av cencurering  (??) men jag vet ej.... Godnatt!!!!!!!!

Ich habe keine anung

Hej där borta, jag lever och har precis fått igång mitt internet efter en lång väntan!
Jag bor med två tyska tjejer som heter Lisa och Carmen. Dom e shyssta och ikväll har det varit fest hemma hos oss :S Himla intressant!
Jag har ett handfat i rummet, garderob, hylla, säng och stolar. Sen delar jag kök och badrum. Hedvig har eget kök i sitt rum men delar toa!
Igår (första dagen) drog vi till en asbillig affär som hette Möli och shoppade heminredning. Det blev sängkläder, matta, handduk, gardin, ljus och lite annat smått och gott ;) Nu e det iaf lite mer mys i mitt fyrkantiga rum! Köpte även en liten söt blomma samt en kruka!
'

RSS 2.0